Районна прокуратура предяви обвинение за средна телесна повреда по хулигански подбуди на Христо Петров, който преби младо момче в к-г „Градина“.

Това стана ясно по време на брифинг на районният прокурор Мария Маркова.

Припомня, че инцидентът стана на 1 юли, като се оказа, че извършителят е полицейски служител от Четвърто РУ-Бургас.

Предвиденото наказание за деянието на Петров е лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Наблюдаващият прокурор е намерил и основание вземе мярка задържане под стража за 72 часа, която ще бъде внесена в Районен съд. Предстои да бъде поискана постоянна такава.

Към този момент няма детайли по обясненията на обвиняемия. Делото е в етап на разследване и събиране на доказателства. Искам да изкажа благодарност на ОДВМР-Бургас за целия ресурс, които беше вложен за установяване на извършителя на деянието. Първоначалното описания са били оскъдни“ , каза прокурор Маркова.

Все още се установява в качеството си на какъв Петров е присъствал в „Кайт бара“ в к-г „Градина“ – като гражданин, охранител или полицейски служител.

От прокуратурата споделят, че нямат и данни той да е бил проверяван за незаконен арест, защото това това е предмет на вътрешна проверка в МВР.

С оглед гарантиране на обективност, всестранност и пълнота наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура-Бургас сам ще осъществи разследването по досъдебното производство, извършвайки лично всички необходими за разкриване на обективната истина действия по разследването и процесуални такива.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви