Снимка: iStock
Снимка: iStock

Лекари от Американската кардиологична асоциация дават няколко препоръки на хората със слаби сърца, за да се предпазват по време на летните горещини, пише „Медикъл експрес“.

Според експертните съвети, когато е горещо, хората със сърдечносъдови заболявания трябва да пият много вода, по възможност да остават на закрито през деня, да носят дрехи от дишащи материи и да почиват редовно на сянка, когато са навън.

Експертите обясняват, че обострянията на сърдечносъдовите заболявания и смъртните случаи, свързани с високите температури, могат да бъдат предотвратени, ако се спазват определени правила за безопасност.

Лекарите от Американската кардиологична асоциация отбелязват, че жегата е опасна не само за хората със слаби сърца, но и за децата, възрастните хора, както и за страдащите от високо кръвно налягане и затлъстяване.

За да се предпазят, специалистите съветват уязвимите групи хора да си стоят у дома през деня, когато е пикът на слънчевата активност.

При излизане на открито е препоръчително да се носят светли дрехи, изработени от дишащи материи като памук, лен или полиестер с подобрени свойства за отвеждане на влагата. Хората не трябва да забравят и шапките за глава, слънчевите очила и слънцезащитните продукти.

Американската кардиологична асоциация също така отправя призив да се приемат достатъчно течности и да се избягват обезводняващи напитки, съдържащи кофеин или алкохол.

Ако е необходимо да се излезе навън, лекарите препоръчват да се избере маршрут, така че човек да се придвижва по-дълго време на сянка.

Експертите също така съветват придвижването по улиците да става с редовни почивки на хладни места.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви