Планината Кайлас, Снимка: Shutterstock
Планината Кайлас, Снимка: Shutterstock

Според учените, ако прокараме ос от планината Кайлас в Тибет до противоположния край на Земята, попадаме на остров Пасха. Там, както добре знаем, се намират каменни фигури с неизвестен произход. Ако прокараме въображаема линия между о.Пасха и пирамидите в Мексико и я продължим, ще стигнем пак до Кайлас, Тибет. Ако пък се съединим с такъв меридиан тази планина с египетските пирамиди, отново стигаме до остров Пасха.

Още по любопитно е, че разстоянието от тибетските пирамиди до египетските и от остров Пасха до мексиканските пирамиди е абсолютно еднакво.

В днешно време почти няма съмнение, че системата от пирамиди по света е построена за връзка на нашата планета с Космоса. От кого? Все още никой не може да каже…

Най-голямата в света група от пирамиди е тибетската. Те са стотици пирамиди, които са разположени равномерно, в строга математическа зависимост в четирите посоки на света и са разположени около свещената планина Кайлас. Всички тибетски пирамиди са с различни височини от 100 до 1800 м. /За сравнение хеопсовата пирамида е висока 146.6 м./ Само там, в Тибет, има странни пирамиди, които имат каменни конструкции, които заради плоската или огънатата им конструкция са наречени „огледала”.

Стара тибетска легенда разказва, че някога от небето са слезли Синовете на боговете,

те владеели силата на петте елемента и с нейна помощ построили гигантски град. На Изток смятат планината Кайлас за свято място. Легендата гласи, че и тя, и заобикалящите я планини, са построени с помощта на петте елемента – въздух, вода, земя, вятър и огън. Освен това именно тук, на височина от 5680 м, се намира Долината на смъртта, през която може да се премине само по свещения път. А каменните огледала променят хода на времето така, че тези, които са попаднали там, за броени дни се превръщат в старци…

Странно нещо са тези каменни огледала. Те имат уникална конструкция – гладка или огъната повърхност. Най-голямата загадка се състои в това, че те могат да променят времето. Пример за това е смъртта на четирима алпинисти, които по времето на експедицията си се били отклонили от свещения път, а когато се завърнали – за една година остарели и починали. Никой специалист с медицински познания не могъл да установи причината за смъртта им.

Тези каменни огледала са с различни размери. Едно от тях е с височина 800 м и се нарича “Каменния дворец на щастието”. Говори се, че то е място за преход към други паралелни светове. Плоските склонове на западната и северната страна на главната пирамида Кайлас, са най-големите огледала. Учените смятат, че такива огромни плоскости имат способността да предават енергията, която се натрупва в самите пирамиди, като я съединяват с потоците от други енергетични сили на Вселената.

Има много предположения кои са били строителите на пирамидите.

Едни смятат, че те са построени от обикновени хора, други – че пирамидите са резултат от намесата на извънземни. На някои конструкции има рисунки, приличащи на лица на хора. Така че пирамидите биха могли да бъдат дело на представители на високоразвита цивилизация.

Смята се, че най-развита цивилизация на земята била тази на лемурийците. Те владеели енергията на Духа. Имали големи очи и малки носове.

На един камък има изсечени четири фигури, а до тях – овал с два прохода, който удивително прилича на летящ апарат на атлантите. Легендата говори, че атлантите са получили достъп до знанията на лемурийците, записани върху специални златни пластини.. Като доказателство за това, на един от тибетските върхове се издига каменен монумент на човек с височина на 16-етажна сграда. Той седи в позата на Буда и държи на коленете си голяма плоча. Главата на тази фигура е отпусната надолу, като че ли чете, и е обърната на югоизток – в посоката, където се смята, че в Тихия океан се е намирала легендарната Лемурия. Тази статуя е символ на предаването на знания от лемурийците на атлантите.

Никой не може да достигне до тази четяща фигура, защото тя се намира в зоната на действие на едно от тибетските ‘огледала’. Като че ли някой иска да ни даде да разберем, че трябва да имаме голямо търпение и ще мине доста време преди нашата цивилизация да достигне духовната чистота, с помощта на която да се доближи до тайните знания, които може би ще променят към добро човечеството и бъдещето ни…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви