Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Джо Байдън не се лекува от болестта на Паркинсон, заяви днес Белият дом, след като се появиха съобщения, че лекар, специализиран в това заболяване, е посетил официалната резиденция на американския президент осем пъти през последната година, предаде Ройтерс.

Опасенията, че президентът може да страда от неразкрито заболяване, се засилиха, след като на 27 юни Байдън се представи неубедително в дебата си с републиканеца Доналд Тръмп.

Според в. „Ню Йорк Таймс“ списъците на посетителите в Белия дом показват, че д-р Кевин Канард, невролог, който специализира в областта на двигателните разстройства и наскоро публикува статия за болестта Паркинсон, е посетил Белия дом осем пъти от миналото лято до пролетта на тази година.

По време на изпълнен с нападки брифинг прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер отказа да потвърди посещенията на Канард, като заяви, че от съображения за сигурност иска да уважи личния живот на всички засегнати лица.

Тя каза, че Байдън е посещавал три пъти невролог във връзка с ежегодните му медицински прегледи и заяви, че президентът не се лекува от Паркинсон.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви