Спор за жена. Това е причината за конфликта, който прерасна в убийство в Слънчев бряг.

Това стана ясно днес по време на гледането на мярката за неотклонение на Христо Димитров, обвинен в убийството на 31-годишен мъж от Кюстендил.

Между двамата мъже имало напрежение от дълго. Те работили близко един до друг на крайбрежната алея в Слънчев бряг. Димитров в 5Д атракцион, а другият е продавал спортни тениски. Жената е работила в съседно на тях студио.

„Не е искал да го направи, нямал е намерение да го убива, само да го сплаши. Няма наличие и на алкохол или наркотици. Появиха се записа от местопрестъплението, които ще покажат в точност кой кого е провокирал. Свадата не била от един ден. Имали са конфликт от дълго време“ , каза служебният адвокат Георги Георгиев.

Ножът, с който е извършено убийството е бил 21 см. Димитров го е носил със себе на работа.

Той има и две предишно осъждания, които са за кражба и управление на МПС след употреба на алкохол

„Това е брутално убийство – с нож в сърцето. Предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор. Мотивът за престъплението е изяснен – житейско-битов, заради жена. Имало е действие от ревност, несподеляне и такива неща“ , каза наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев.

Малко след 15:00 часа съдия Мартин Баев взе решение определи най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо Христо Димитров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви