Луната е създадена от хората?
Луната е създадена от хората?

Луната е построена преди много години от човешка цивилизация Според древна китайска легенда, тя е плод на усилията и научните познания на нашите предци! Много легенди, свързани с луната са се разпространили в историята на човечеството. Нека разгледаме един древен текст от времето на династията Тан. Нека подчертаем, че династията Тан се смята от историците за върхов период на китайската цивилизация, наред с династията Хан. Периодът Тан е златен век на китайската литература и изкуство.

В древната китайска книга от династията Тан „Youyang Zazu” е написано:
„По време на управлението на Уендзун (Wen Zong 809-840), Уанг Хексукай и по-малкият брат Шенг Ренбен отишли до планината Сонгшан и се изгубили. Пътуващите поискали указания от обикновен човек, почиващ отстрани на пътя. В същото време мъжът бил попитан откъде идва. Човекът казал през смях:

Скъпи господа, знаете ли, че луната се състои от седем съкровища? Луната е като топка, празна е. Сиянието на Слънцето се отразява от повърхността му. 82 000 семейства го строят, аз съм един от тях.“ Той показал пътя и след това изчезнал от погледа им.

Тази китайска легенда гласи, че луната не излъчва светлина, а само отразява слънцето.

Как хората от династията Тан са знаели за това преди 1100 години? Но това не е всичко.

Един стар китайски монах отшелник разказал за своя минал живот преди милиони години. Тогава човешката цивилизация е била много напреднала. По това време големи градове с много високи структури били разположени във всички краища на света. А гигантски кораби се носели във въздуха с хиляди пътници.

Благодарение на напредналата наука и технологии хората започнали да мислят за създаването на небесно тяло, което да осветява Земята през нощта. Но луната не трябвало да свети силно, за да могат хората да спят, а просто да не е съвсем тъмно.

След като тази на пръв поглед немислима идея била представена, тя била подкрепена от цялото общество. Затова човечеството се мобилизирало за изпълнението на този огромен проект. В тези времена старият монах работел като инженер и участвал в изграждането на Луната.

Той твърдял, че в ядрото на Луната има много прецизни предавки, механизми, силово оборудване и други устройства. В празнината между ядрото и обвивката на Луната няма нищо. Външният слой е защитна обвивка, направена от дебела метална плоча с дебелина няколко километра.

След няколко години непрекъсната работа, човечеството най-накрая завършило строителството.

Видимата повърхност на сателита е полирана, за да отразява слънчевата светлина обратно към Земята през нощта. За да може Луната да свети непрекъснато, скоростта на нейното въртене е изчислена така, че полираната страна винаги да е обърната към Земята.

Целият свят пламенно и тържествено отбелязал деня на завършване на строителството. Лунните строители станали най-уважаваната група хора от онова време и били прославяни дълго време.

Старият монах отбелязал с въздишка, че, за съжаление, с развитието на човечеството хората започнали все повече да угаждат на собствените си желания и капризи. Това довело до морален упадък.

Високата степен на развитие на цивилизацията довело до липса на материални ресурси и големи екологични проблеми. В крайна сметка човечеството претърпяло опустошително бедствие, като Земята също била сериозно повредена. Всичко се върнало към първобитните времена и развитието започнало наново, а историята на луната се превърнала в приказка.

Съвременните учени намират известно потвърждение, че Луната е създадена изкуствено

1. Диаметърът на Луната е 1/395 от диаметъра на Слънцето, а разстоянието между Луната и Земята е 1/395 от разстоянието между Земята и Слънцето. Поради това размерите на Слънцето и Луната визуално изглеждат еднакви. А подобно явление е нехарактерно за астрономията и към настоящия момент не е открито второ подобно явление!

2. Луната винаги е обърната към Земята с една и съща страна. В допълнение, обратната страна на спътника е много различна от видимата по своята неравност. Ако Луната е естествено небесно тяло в Слънчевата система, то това не би трябвало да е така.

3. Орбитите на естествените спътници са елиптични, докато орбитата на Луната е по-кръгова (с радиус 380 000 км).

4. Луната е куха. От 1969 г. САЩ изпращат космически кораби и сателити за научни експедиции. На повърхността са монтирани сеизмографи.

Един от регистрираните лунни трусове е продължило повече от 55 минути. Слабите колебания постепенно се превърнали в силни. Максималната интензивност била около 8 минути, след което амплитудата постепенно отслабвала, докато всичко се успокоило. През цялото време на луната се чувал някакъв непрекъснат звучен тътен.

„Луната звънна като камбана“, заявява Клайв Р. Нийл, професор по геология в университета Нотр Дам (САЩ), в доклад на НАСА от 2006 г. Ето защо се предполага, че вътре в Луната има куха метална кора, а тялото й е покрито с рехав слой с дебелина от 16 до 32 км.

Тези факти показват, че Луната може да е била създадена от хора в миналото, но това не е потвърдено от научната общност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви