Повече от осем месеца след смъртта на Матю Пери се появиха нови детайли за финансовото му състояние преди трагичния инцидент.

Лиза Фъргюсън, един от попечителите на наследството на актьора, подаде документ за опис и оценка във вторник, 2 юли, показвайки, че Пери е имал малко над милион и половина долара в личната си банкова сметка към момента на смъртта си.

Въпреки това, той вероятно е имал много активи, които не са били част от тази документация.

Преди няколко месеца стана ясно, че завещанието му показва, че по-голямата част от състоянието му е била поставена в тръст.

Документът, който Пери създава през 2009 година, отбелязва, че иска да остави притежанията си в Alvy Singer Living Trust, който изглежда е кръстен на героя на Уди Алън в „Ани Хол“.

До този момент активите в тръста не са обявени публично. Бащата на актьора – Джон Пери, майка му Сюзан Морисън, както и полусестрите му Кейтлин Морисън и Рейчъл Дън бяха посочени като бенефициенти на тръста.

Матю Пери е посочил в завещанието си, че всички деца, които някога има, няма да имат право на достъп до неговото имущество. Той обаче така и не става баща.

По онова време документацията също така показа, че актьорът е имал над 1 милион долара лично имущество преди смъртта си, което е в допълнение към това, което неговите попечители – Лиза Фъргюсън и Робин Рузан – вече са поставили в тръста.

Пери почина в събота, 28 октомври 2023 година, в дома си в Лос Анджелис. Той беше на 54 години. Говорител на пожарната в Ел Ей каза пред медиите, че екипите са отговорили на обаждане за спешна помощ в 16:07.

По-късно стана ясно, че смъртта на актьора е причинена от остри ефекти на кетамин.

Удавяване, коронарна артериална болест и ефектите на бупренорфин – лекарство, използвано за лечение на разстройство, свързано с употреба на опиоди – също бяха посочени като допринесли за фаталния край.

Аутопсията посочва, че Пери, който по това време е бил трезвен в продължение на 19 месеца, е бил на терапия с инфузия на кетамин, като последното му лечение е проведено само седмица и половина преди смъртта. Съдебният лекар обаче отбелязва, че кетаминът в системата на актьора не може да бъде от тази инфузия, тъй като продължителността на лекарството е 3 до 4 часа или по-малко.

След смъртта властите започнаха разследване, за да разберат откъде Пери се е сдобил с мощното лекарство.

Неговият доклад от аутопсията установи, че нивото, открито в кръвта му, е еквивалентно на количеството, което се използва по време на обща анестезия.

Източник от правоприлагащите органи, близък до раследването, казва пред медиите, че множество хора трябва да бъдат обвинени във връзка с разследването, ръководено от полицията на Лос Анджелис, Националната агенция за борба с наркотиците и пощенския инспектор на САЩ, който разследва дали лекарството не е било изпратено по пощата от чужд щат.

Източникът казва, че съвсем скоро прокуратурата на САЩ ще вземе окончателно решение дали да повдига обвинение и срещу кого.

След преждевременната смърт на актьора бе създадена и фондация на негово име, чиято мисия е да реализира „трайния ангажимент на Матю да помага на други, борещите се с болестта на пристрастяването“.

Тя ще почете неговото наследство и ще се ръководи от собствените му думи и опит, като ще се опита да окаже положително влияние върху възможно най-много животи.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви