Любимото лятно събитие на малки и големи – Фестивалът на пясъчните фигури, ще отвори днес (05.07) за 17-та поредна година.

Откриването е от 18:00 часа, а за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър на Бургас и децата от балетната школа на Марина Змеева.

Фестивалът очаква своите първи посетители, а по традиция Община Бургас осигурява вход свободен в деня на откриването за всички дошли. Заповядайте да разгледате мащабните пясъчни творения и да се пренесете в приказния детски свят чрез магията на пясъчното изкуството!

Темата тази година е „В света на цирка“, а експозицията на открито ще представи скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка.

Опит и младост се събраха, за да пренесат посетителите в магичния свят на цирка. Младите и талантливи автори Антонио Стефанов, Филип Филипов, Ралица Стефанова, Евтим Войнов, Ханко Седефчев, Костадин Радичев, Калина Стойкова и Сантяго Еспинейра получиха подкрепа от утвърдените имена Калин Диловски, Огнян Петков, Владимир Веселинов и Радко Вълчев в трескавото изготвяне на скулптурите.

Пясъчното градче ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември, а мястото е добре познато – парк „Езеро“, до конната база.

И тази година цените са символични:

– Деца до 7- год. възраст и хора в неравностойно положение – безплатно;
– Деца 7-18 год. – 2.50 лв.;
– Пенсионери – 2.50 лв.;
– Група – 3.50 лв.
– Редовен билет – 4.50 лв.;
– 2 възрастни + дете над 7 год. – 9.00 лв.;
– 2 възрастни + 2 деца над 7 год. – 11.00 лв.;
– 2 възрастни + 3 деца над 7 год. – 13.00 лв.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви