Танго на острова

Първата музикална проява на Държавна опера – Бургас на о. „Света Анастасия“, включена в програмата „Купон на Острова“ 2024,  е концертен спектакъл, представящ по атрактивен начин изисканата красота на тангото – на 6 юли от 21:00 часа на живописната открита сцена край морския бряг на единствения населен остров по Черноморието.

За любителите на силните страсти, шеметните музикални мотиви, подвластни на южноамериканския темперамент, и характерната емоционалност на тангото в съботната вечер е концертът „Танго класика – нощ на страстта, тангото и емоциите…“.

Атрактивният музикално-сценичен проект е поредното естетично предизвикателство в лятната програма на бургаския културен институт, в която се съчетават различни музикални жанрове, представени чрез разнообразни изразни средства.

Музикалните мотиви, които ще прозвучат на концерта в събота, са вплели в себе си заряда на самобитния вкус към живота, характерен за Южна Америка, както и отношението към емоционалното взаимодействие в танца на един мъж и една жена, в който се отразява вселена от чувства, красота на движения, ритми в обертоновете на страстта…

В концерта „Танго класика“ на Острова ще участват: Стоян Караиванов /бандонеон/ & Ася Караиванова /контрабас/ Илиана Тодорова – пиано, Христо Белчев – цигулка, Евгения Маркова – цигулка, Наталия Султанова – цигулка, Нели Маринова – виола, Добриана Добрева – виолончело.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви