ОДМВР-Бургас тържествено отбеляза 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли.

Официалната церемония се проведе пред сградата на ОДМВР-Бургас.

На събитието присъстваха: зам.-областният управител Владимир Крумов, зам.-кметът Манол Тодоров, зам.-командирът на Флотилия бойни спомагателни кораби към ВМС капитан I-ви ранг Павлин Петков, административните ръководители на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура Мария Маркова, Георги Чинев и Любомир Петров, началникът на РДПБЗН-Бургас старши комисар Николай Николаев и други.

„Много са предизвикателствата пред МВР. Противодействието на престъпността, опазването на обществения ред, пътният травматизъм, опазването на държавната граница, пожарната безопасност и защита на населението. Това са само част от ежедневните ни задачи.

Преди броени дни на територията на Област Бургас бе проведен световен мотосъбор. Мероприятие, което е първо по рода си не само на територията на областта, но и на цялата страна. За обезпечаването му бяха ангажирани много ресурси и служители. За близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред, което е показателно за професионализма и добрата работа на нашите служители. Нашите партньори от Европол ни поставиха изключително висока оценка за обезпечаването на това събитие.

Искам да изкажа и благодарност към представителите на прокуратурата, на Областна управа, на местната власт, на неправителствени организации, на медии и граждани.

На служителите на МВР искам да пожелая здраве и много сили, за да продължат със сърце и душа да служат на обществото. Честит празник, колеги!“ , обърна се в словото си директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Хепънинг с демонстрация на силите и техниката на въоръжение в ОДМВР Бургас пък ще се проведе на 5-ти юли / петък/ от 09.30 до 11.30 ч. на добре познатото място – алеята от Гъбката към Морско казино!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви