От 5 до 15 юли 2024 в Созопол ще се проведе осемнадесето издание на един от най-атрактивните младежки фестивали – „МУЗИТЕ“, под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

В продължение на десет дни Созопол ще се превърне в сцена на музика, танци, кино, литература, театър, фото, приложни изкуства и нестандартни форми.

Целта на организаторите – Сдружение „Музите“ и Община Созопол е да осигурят достатъчно вдъхновяващи събития, които да стимулират младежкото творчество и изява, както и да провокират настроението на посетителите с алтернативни форми на развлечение.

Фестивалът е съревнование на художественото майсторство и полезно професионално партньорство, съчетание на динамичния младежки дух и талант с летен отдих и творчески изяви, празник на изкуството и трайни приятелства.

Младежкият ентусиазъм, артистичната жар и инициативността на младите таланти разшириха географията на участниците и утвърдиха фестивал „Музите“ като мащабен творчески форум, на който си дават среща различни форми на изкуство, култури и национални традиции.

С пъстро дефиле из улиците на Созопол и цветно ревю на сцената на Аполония ще стартира най – красивия фестивал на Созопол – Музите.

Участници, гости , туристи и почитатели ще бъдат част от това вълнуващо преживяване и ще се потопят в неповторимата атмосфера на Созопол и Музите.

Дефилето на участниците ще премине по централните улици на града и ще постави едно прекрасно начало на събитието.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви