На този етап не предвиждаме отделяне на служители, които специално да пазят Мостика на Бургас.

Това отговори директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов пред репортери днес на въпрос, свързан със зачестилите трагични инциденти на хора, които скачат от Моста.

„ОДМВР-Бургас е осигурила пеши патрули в районите на 4-те полицейски управления. Всяко едно такова изважда патрули в най-натоварения часови диапазон и се опитваме да обхванем местата, за които имаме най-много сигнали за нарушаване на обществения ред“ , поясни още той.

Ст. комисар Павлов също така отчита, че това няма няма увеличение на броя на престъпленията по Южното Черноморие.

„Не бих казал, че имаме ръст на престъпленията. Дори бих казал, че оперативната обстановка е изключително спокойна. Създали сме организация това да си остане така до края на сезона. Имаме намаление на броя на регистрираните престъпления, а броят на туристите е доста по-голям. Нямаме и увеличение на броя на джебчийските кражби. През юни се проведе събитие, което е изключително рисково и досега не е провеждано на територията на България /бел. ред.: Провеждането на световния мотосъбор на членовете на “Хелс Енджълс” на територията на Община Несебър/. Служителите на ОДМВР-Бургас показаха, че могат да се справят с всякакви предизвикателства“ , поясни той.

За ст. комисар Павлов е приоритетно осигуряването на пътната безопасност, защото в дните от петък до неделя има изключително засилен трафик към морето.

„Използвам възможността да отправя апел към всички туристи, които пътуват към района на Бургас да бъдат по търпеливи, за да не си развалят почивката с пътно произшествие“ , заяви той.

Това лято по Южното Черноморие има и 425 служители, които са командировани и са на различен сменен режим. През месец юли и август те са с най-голям брой.

Също така тук са командировани и полицейски служители от Румъния, Чехия, Полша и Германия, които подпомагат дейността на родните полицаи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви