Кралицата на провокацията в света на литературата се завръща в пълния си блясък.. на голям екран. Знаковата героиня Емануела, чиито приключения приковаваха пред екрана милиони души по света още през 70-те години на миналия век, ще се появи в нов филм съвсем скоро.

Режисьор на продукцията ще е французойката Одри Диуан, а в главната роля ще се изяви сънародничката й Ноеми Мерлан.

В актьорския състав са още холивудската звезда Наоми Уотс и Уил Шарп.

В онлайн пространството вече е наличен и трейлърът на лентата, който ни дава достатъчно основание да смятаме, че ще е изцяло в духа на поредицата. В него виждаме как главната героиня заминава на бизнес пътуване до Хонг Конг, което постепенно преминава в издирване на различни сексуални удоволствия.

Иначе самият роман дебютира на бял свят още през 1959 година в нелегално издание с анонимен автор Еманюел Арсан. Въпреки че очаквано „разбунва духовете“, той има солиден успех и години по-късно става ясно и кой е истинският създател на книгата – Мараят Роле-Адриан, която е с френско-тайландски произход.

Любопитно е, че корените й дори са от аристократично семейство в Тайланд, което има и връзка с кралската фамилия.

Колкото до филма, то екранизацията по романа от 1974 година е изключително успешна и превръща актрисата в главната роля, Силвия Кристел в звезда. По-късно се появяват още части от поредицата, както и нови екранизации. А най-актуалната засега предстои да гледаме в края на септември тази година.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви