Днес Главчев докладва за срещата на НАТО
Днес Главчев докладва за срещата на НАТО

Парламентът ще изслуша днес служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева. Изслушването е относно позицията на България за предстоящата Среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО. Тя ще се проведе от 9 до 11 юли т.г. във Вашингтон. Това е първа точка в програмата за днес, публикувана на сайта на Народното събрание. Изслушването е по предложение на депутатите от „Величие“, предава БТА.

По искане на „БСП за България“, депутатите ще изслушат служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и по въпроса за неучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна.

Министър-председателят и външен министър Димитър Главчев е извикан днес в парламента и по инициатива на „Възраждане“ – да представи информация относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т. нар. френско предложение, острата антибългарска кампания и изказвания на голяма част от политическия елит в Република Северна Македония, както и вече предприетите и планирани действия за защита на българските национални интереси по тези въпроси.

Предвидено е и изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви