/ Thinkstock/Getty Images
/ Thinkstock/Getty Images

„Абсолютно никакво намерение“ да оттегли кандидатурата си за втори мандат нямал президентът САЩ Джо Байдън. Това заяви днес говорителка, Изявлението идва в момент, когато се множат въпросите за остротата на ума му след катастрофалното представяне по време на дебата с Доналд Тръмп. Информацията е на АФП.

Демократът „продължава да води кампания“, „той остава в надпреварата“, настоя на брифинг Карин Жан-Пиер. Запитана от журналист дали 81-годишният президент обмисля да се оттегли, говорителката отговори „абсолютно не“, цитира я БТА.

По-рано днес в. „Ню Йорк Таймс“ написа, че президентът на САЩ е казал на свой съюзник, че знае, че може да не успее да спаси кандидатурата си, ако не съумее да убеди обществеността през следващите дни, че е подходящ за тази работа след представянето си на дебатите миналата седмица.
Белият дом отхвърли това твърдение като невярно. След излизане на публикацията говорителят на Белия дом Андрю Бейтс написа в социалните мрежи: „Това твърдение е абсолютно невярно“.

„Ню Йорк таймс“ отбелязва, че човекът, с когото е разговарял Байдън, е негов „ключов“ съюзник, но не разкри името му. Цитираният разговор е първият публичен знак, че президентът обмисля сериозно дали може да се възстанови след катастрофалното си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни, отбелязва „Ню Йорк таймс“, цитиран от БТА.

Нарастват опасенията относно жизнеспособността му като кандидат и дали би могъл да изпълнява функциите на президент още четири години, допълва вестникът.

Високопоставен съветник на Байдън, който също говори при условие за анонимност, за да обсъди ситуацията, заяви, че президентът „добре осъзнава политическото предизвикателство, пред което е изправен“. Според заглавието на статията Байдън е казал на съюзника си, че обмисля дали да продължи да участва в надпреварата за преизбирането си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви