Wine and Spirits Fest Burgas.

Бургас става столица на виното в България  от 19 до 21 юли, благодарение на 12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas.

Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки.

Тази година събитието е с нова локация, а именно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала Черноморие, на Морската гара в града. Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни от 16:00 до 22:00 часа, за да отговори на летния график на своите посетители от региона на Бургас и курортите по българското Черноморие.

Wine and Spirits Fest Burgas 2024 ще се проведе под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), която тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей. Партньори на събитието са още Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), Националната лозарско-винарска камара (НЛВК), Съюзът на енолозите в България, Община Бургас и кметът на града г-н Димитър Николов.

„Фестивалът на виното е едно от най-очакваните винени летни събития – споделя Ивайло Жеглов, управител на Expo Team ООД и организатор на изложението. – Той представлява важна платформа за промотиране на местните вина и винарски изби, както и за насърчаване на културата на виното.“

Всяка година Wine and Spirits Fest Burgas представя ексклузивно бутикови винарни от цял свят, които показват изключителни селекции вина.

На 16 и 17 юли международно дегустационно жури ще проведе конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-добрите от тях в 4 категории. Награждаването на победителите от конкурса ще се състои на 19 юли по време на фестивала и в присъствието на специални гости.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви