Борисов: Правителството няма да мине
Борисов: Правителството няма да мине

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надеждата си на днешното гласуване за подкрепа на правителство, да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата.

„ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надавам се в 13:00 ч. да има държавници“, посочи той в отговор на въпрос за възможността ДПС да не подкрепи кабинета „Желязков“.

„Убеден съм, че правителството няма да мине. Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще изговорят днес колегите, защото сме длъжни за пред нашите избиратели, пред които ще се явим и ще настояваме да гласуват повече, за да не се получава подобно нещо“, призна Борисов.

Той припомни, че партията му няма да подкрепи евентуално правителство с втория мандат.

Лидерът на ГЕРБ смята, че в един глас „Възраждане“ и ПП-ДБ действат заедно, а той самият не е разговарял с Делян Пеевски. „Не съм разговарял с Пеевски. Аз разчитам на всички държавници“, повтори Борисов.

За третият мандат той подчерта, че „вратата към него не е отворена“. „Отново летим към избори. Тези, които днес вдигат ръка срещу правителството, ще трябва да обяснят какво ще ни донесат те“, заключи лидерът на ГЕРБ.

bnr.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви