“Не ми се слушат лъжи! Денков бил направил правителство… Той го направи с моите депутати”.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна пленарната зала, докато от парламентарната трибуна Николай Денков четеше декларация на ПП-ДБ. Днес депутатите обсъждат проектокабинета „Желязков“, излъчен с мандата на ГЕРБ-СДС.

“Всички признават хаоса в последните 3 години, а Денков говори за успехи”, коментира още Борисов.

Минути по-късно Борисов се върна в залата и излезе на трибуната. Борисов се обърна към ПП-ДБ. „В трудни ситуации ние се подкрепихме. Ако е имало ползи, те са общи, ако е имало вреди – също са общи. Г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС. Прекрасно знаем с г-н Петков, с Асен Василев всичко знаем. Ние имахме нужда от осъзнатата подкрепа от десетина депутати от вас и да си понесем цялата отговорност”, каза Борисов.

Той благодаря за подкрепата на ДПС. „Ние сме признателни хора и казваме „благодаря”, когато някой ни подкрепя”, продължи Борисов.

„Втори мандат няма да подкрепим. Третият мандат също няма да подкрепим. Не е логично партии с 6-7% да доминират пред първите партии, не е демократично, не е представително”, каза Борисов.

„Да си пожелаем да се видим след изборите, защото не вярвам и с третия мандат да стане нищо – ПП-ДБ няма да посмеят да подкрепят такъв мандат. Предлагам да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет, че са дошли и да отиваме да агитираме, да молим за прошка, каза Борисов.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви