Акция КПП – „Кръводари и приятел покани“ ще се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас утре, 3 юли 2024 г.

Идеята е на зам.-директора на болницата д-р Светослав Тодоров, неврохирург и редовен кръводарител, който първи ще даде старт утре със свои приятели.

Целта на акцията е всеки, който се включи, да покани и приятел.

Така освен, че ще се помогне на непознати хора в нужда, идеята за доброволно и безвъзмездно кръводаряване ще се разпространи сред повече хора. Началният час е 8 ч. и УМБАЛ Бургас призовава бургазлии и техни приятели да се включат.

Лятото е сезонът, в който Бургас става притегателен център за много български и чуждестранни туристи и населението на областта нараства до 2 млн. души.

За съжаление точно през този сезон се увеличават и пътно-транспортните произшествия, постоянен остава броят на операциите и ражданията, както и броят на хората със заболявания, налагащи редовно кръвопреливане.

Ако всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години дарява кръв редовно два пъти в годината, призивите за спешни акции за нуждаещи се драстично ще намалеят.

Освен ползата за организма на кръводарителя, той получава 2 дни платен отпуск. Вече е в сила и решението на Общински съвет – Бургас за поощрение дарителите с ваучер за безплатно посещение на един от трите най-желани туристически атракции в Бургас – остров „Света Анастасия“, Ченгене скеле, Акве калиде.

Ваучерите се получават в Туристическия информационен център (срещу сградата на общината) при представяне на бележката, която Отделението по трансфузионна хематология издава на кръводарителите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви