Двама известни руски комици, които често вземат на подбив чуждестранни лидери, разпространиха днес запис на видеоконферентен разговор с британския външен министър Дейвид Камерън, в който те са го заблудили, че разговаря с бившия украински премиер Петро Порошенко, предаде Ройтерс.

Британското външно министерство заяви по-рано този месец, че Камерън е провел видеоконферентен разговор с някого, за когото се предполага, че е бил бившият украински лидер Порошенко, преди да се усети, че това не е така.

Разговорът, който изглежда е продължил 15 минути и в който Камерън говори по мобилния си телефон и е облечен неофициално, разхождащ се някъде навън, се оказал номер, който са му спретнали руските комици с псевдоними Вован и Лексус.

Двойката е добре известна в Русия с това, че е хванала на въдицата си редица западни политици през последните години, включително италианската премиерка Джорджа Мелони, турския президент Реджеп Ердоган, а през 2022 г. – британския министър на отбраната Бен Уолъс.

Британското външно министерство заяви днес, че видеоразговорът прилича на руска информационна операция, целяща да отклони вниманието от руската инвазия в Украйна. Министерството не отговори на въпрос дали разпространеният запис е автентичен.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви