Посланикът на Индия у нас Н. Пр. Санджай Рана обсъди възможностите и областите за по-тясно културно и икономическо сътрудничество с кмета на Бургас Димитър Николов.

Повод за визитата на индийския висш дипломат в морския град е покана за организирана среща с бургаския бизнес.

Н. Пр. Санджай Рана сподели, че е впечатлен от перспективите за инвестиции, които предлага Бургас и изрази желание бизнес делегация от Индия да посети града в края на лятото.

Кметът Николов предложи на своя гост възможност за разкриване на представителство на индийски компании и продуктите, които предлагат, в Бургас.

По време на срещата бяха коментирани начини за представяне на индийската филмова индустрия и култура в богатата фестивална програма на Община Бургас, както и провеждане на съвместни инициативи, свързани с традиционната индийска кухня.

Н. Пр. Санджай Рана бе придружен от Ваня Димитрова – управител на „Чар“ – Бургас, Михаел Димитров – управител на „Грийн пауър груп България“, Диан Димитров – „Чар“ – Бургас, Даниел Добрев – търговско аташе, Атанас Михнев – зам.-председател на Комисията по външни работи в 47-то Народно събрание и общинският съветник арх. Дилян Георгиев

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви