Нико Тупарев
Нико Тупарев

Известният тв продуцент Нико Тупаярев е арестуван заради финансови злоупотреби и засега ще бъде задържан за 24 часа. Предполага се след това да му повдигнат обвинения. Засега органите не съобщават подробности какви са финансовите престъпления, заради които е задържан.

Знае се обаче, че на 9 май в Комисията за защита на конкуренцията постъпва жалба от „Еко брикет“, в която се твърди, че Тупарев и още двама души извършват нелоялна конкуренция и крадат клиенти на „Олд скул“. В сигнала пише, че тримата го правели като физически лица и през фирмите „Ту Бай Ту“ и „Еф Хикс Камера“.

Документите в КЗК посочват, че през 2017 г. по настояване на Тупарев в „Олд скул“ като съдружници влизат Мая Тодорова и Радослав Тушев, които изпълняват повечето от проектите на дружеството и имат значителен опит като продуценти. След това обаче започват проблемите.

От „Еко брикет“ твърдят, че Тупарев, Тушев и Тодорова са запознати изцяло с продуцентската дейност на „Олд скул“, с лицата за контакт, с воденето на преговори по договори с трите национални телевизии – БНТ, Би Ти Ви и Нова тв, за произвеждане на продукции, с търговските и други условия.

Тримата използвали обаче контактите, знанията и уменията, натрупани в „Олд скул“, за да учредяват конкурентни дружества и да сключват идентични договори за продукции с лица, които преди това са наемани от компанията.

Засега не е ясно това ли е поводът за ареста на Тупарев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви