Росина Генчева е създател на иновативен бранд за луксозни и строго индивидуални интериорни огледала. Част от тях ще бъдат представени в изложбата „Българското присъствие:цветове и истории” наред с още 14 творци. Интересната експозиция ще се открие на 1 юли, от 19.00 часа, КЦ „Морско казино”.

Събитието се организира с партньорството на Община Бургас.

Огледалата, като неизменна част от интериора на всеки дом, като мистичен портал и произведение на изкуството. Всичко това се съдържа в ръчно изработените огледала на талантливата Росина Ганчева.

В своите проекти дизайнерката умело съчетава органични и геометрични форми. Смело прелива цветовете от спокойни земни нюанси до папагалово ярки тонове, акцентирани с бронз, злато и сребро.

Авторката използва голямо разнообразие от техники и материали, а силното присъствие на естествени камъни и кристали придават на продуктите изключително присъствие.

С характерния си блясък и 3D текстурите , те се определят, като оригинални произведения на изкуството с колекционерска стойност – интериорни бижута с изискан стил и подчертана автентичност.

Над 20 интересни огледала с различни форми и размери ще имат възможност да разгледат жителите и гостите на Бургас. Те ще бъдат част от изложбата: „Българското присъствие:цветове и истории”, която събира Българи-творци от чужбина и завърнали се от там.

В експозицията са включени живописни произведения, рисунки, фотографии и ще продължи до 5 юли, съпътствана от редица интересни събития – лекции, творчески работилници и литературни премиери.. Проявата се организира с благотворителна цел, събраните средства от нея ще подпомогнат представянето на други български творци.

Росина Ганчева е родена в Габрово. Израснала сред пъстрите дюкяни на Етнографски музей „Етър” тя остава запленена от обаянието на старите работилници и изящните творби на сръчните майстори.

Следвайки своя творчески порив, Росина завършва „Графичен дизайн” в Нов Български университет, но нейна страст си остават ръчно изработените изделия.

През 2017 година започва да експериментира с епоксидна смола. Креативната авторка бързо разбира, че това е материал с изключително широко приложение в архитектурата, интериорния дизайн и изкуството. Смолата става основен компонент в нейната работа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви