Специализирани люлки за деца със специфични потребности ще бъдат монтирани на шест площадки в Бургас. Предложението е на общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС Ясен Проданов, Елена Кокаларова и д-р Диян Господинов.

С тях са се свързали родители на деца с увреждания и са поискали на конкретни площадки в града да бъдат поставени подобни съоръжения, които ще помогнат не само за двигателната активност на подрастващите, но и за тяхната социализация.

Локациите, предложени от гражданите, са: ОЗК „АРЕНА“, ул. „Цар Симеон I-ви“ 3, ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ 12 – площадката с магаренцето; к-с „Меден рудник“ до блок 9; к-с „Меден рудник“ до блок 79; к-с „Изгрев“ – площадката в парк „Изгрев“.

„Качествената и достъпна среда за хора със специфични потребности е сред приоритетите на местната власт и в тази връзка стремежът ни е тя да се доразвива. Неслучайно социалната инфраструктура в Бургас често е давана за пример. Има разбира се неща, върху които може да се работи и да се надгражда. Затова съм благодарен на колегите адв. Кокаларова и д-р Господинов, че подкрепиха идеята и заедно работим по това тя да бъде осъществена скоро“, коментира общинският съветник Ясен Проданов.

Той допълни, че вече е направено проучване за приблизителната сума, която е нужна за закупуването на 6 специализирани люлки.

„Предвидено е част от сумата да бъде осигурена чрез дарение на Студентски съвет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“, благодарности за председателя Десислава Комунова, а останалите средства трябва да бъдат поети от бюджета на Община Бургас като част от капиталовата програма“, каза от своя страна д-р Господинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви