В очакване на първото домакинство на Golden Age Gym Festival (GAGF) – европейски фестивал по гимнастика за хора над 50- годишна възраст, в Бургас се проведе организационна среща с представители на Европейската гимнастика.

Деветото издание на Golden Age Gym Festival (GAGF) ще се проведе от 22 до 27 септември, с организацията на БФХГ и Община Бургас.

Приемането на домакинството се състоя по време на фестивала Golden Age Gym Festival 2022, който се проведе в Португалия – остров Мадейра, от 2 до 8 октомври 2022 г., където специално участие взе представителният отбор на Бургас. Преди закриването нашите момичета получиха флага на гимнастическия форум.

В тазгодишното издание на престижното състезание край морския бряг се очакват да пристигнат над 2000 участници от целия свят.

На срещата присъстваха Линда Давила от Европейския офис по гимнастика, Реджина Билер и Емилиана Полини – членове на Техническия комитет на Гимнастика за всички, вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, генералният секретар на централата Росина Атанасова, президентът на Комисията по масов спорт към БФХГ Мариета Дукова, Йоанна Ангелова, Гергана Йорданова и Моника Панайотова.

Срещата бе изключителна ползотворна. Бяха дадени много полезни насоки за организацията на това голямо събитие, съобщиха от българската федерация.

Домакини на предходните издания на GAGF бяха: Маспаломас (2008), Портимао (2010), Монтекатини (2012), Тулуза (2014), Порторож (2016), Пезаро (2018) и Ретимнон (2020) и Фуншал (2022).

По време на седмицата на GAGF, Бургас ще бъде домакин на множество гимнастически презентации, паради, спортни семинари.

Българска федерация по художествена и Община Бургас подготвят още много изненади, които гарантират, че ще превърнат този Фестивал в един приятен спомен за цял живот не само за всички участници, но и за всички присъстващи, допълниха от родната федерация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви