grip

Народните рецепти за профилактика на настинка и грип, които са подходящи както за деца, така и за възрастни, ще ви запазят здрави.

Може да поставите чинийки с нарязан лук из стаята (във всеки ъгъл). Действието е просто – убива микроби и вируси в апартамент или къща.

Преди да излезете навън и след като се върнете у дома, трябва да правите гаргара и да изплакнете устата си с разтвор на лимонов сок (натурален – от изцеден лимон) с вода. Този разтвор може да се накапва и в носа (предпазва назофаринкса).

Топло сварен грис ще помогне при болки в гърлото. Хранете се с малки лъжички, като преглъщате бавно. Можете също така да сложите суров грис в тиган, да го загреете (до не много горещо, защото можете да се изгорите), да го поставите в носни кърпички, да го завържете на възел и да го наложите или на болното гърло, или на синусите. ако имате хрема.

Ако запушеният нос причинява на вашето бебе силен дискомфорт, използвайте назален аспиратор, който бързо ще изчисти слузта от носа.

Никога не забравяйте могъщата сила на чесъна! Чесънът и неговата лечебна сила се споменават в Библията. Позната е на древните гърци, римляни и египтяни. Чесънът съдържа етерично масло, което съдържа гликозид, алиин, който, подобно на пеницилина, може да убива микроорганизми.

Съдържа фитонциди и бактерицидни вещества, поради което се използва в народната медицина като дезинфектант. Чесънът също е богат на витамин С.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви