Мила Роберт по знаме
Мила Роберт по знаме

Скандал се заформи заради участието на певицата Мила Роберт на тазгодишното издание на „София прайд“. На събитието, което се проведе в събота, 22 юни, първоначално тя беше облечена в къса рокля, изобразяваща българското знаме. В един момент тя я съблече, захвърли на сцената и остана по рокля в цветовете на дъгата, които се приемат като знаме на ЛГБТИ+ движението.

Според много хора това е грубо поругаване на знамето ни и тя трябва да си понесе последиците, като наказанието за такова деяние е до 2 години затвор и 3000 лв. глоба, пише iwoman.bg.

Христо Иванов от ВМРО обяви във Facebook, че вече е сезирана прокуратурата за поругаване на трикольора на „София прайд“.

Какво е мнението на ВМРО

„Време е Мила Роберт и „София пρайд“ да си понесат наказателната отговорност. Дадохме ги днес на прокуратура. Наказанието е до 2 години затвор и 3 000 лв. глоба!

Действията на Мила Роберт Гергова представляват явно нарушение на чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс, тъй като тя използва знамето като облекло, след което го съблича и демонстративно го хвърля на земята пред многобройна публика, по време на събитие с концентрация на голямо обществено внимание, с живо излъчване в социалните мрежи и от множество медийни и немедийни платформи. Които са допълнително утежняващи вината обстоятелства.

Българското знаме не може и не трябва да бъде използвано като дреха, нито да бъде събличано и хвърляно на земята. Знамето ни е изтъкано от мъκите, кρъвта и κοстите на славните ни предци по бойните полета.

Тези и действия представляват не само грубо нарушение на закона, но и са директна подигравка и опетняване на националния ни символ, неговото значение и символика.

Прокуратурата има всички нужни доказателства вече – описани в сигнала и качени на флашка, с линкове, с кадри, с обособено време.

Време е да си понесе последствията с цялата строгост на закона!“

Мила Роберт "след флага"
Мила Роберт „след флага“
Нормален елемент на сценично поведение
Нормален елемент на сценично поведение

Как се защити Мила Роберт

Дъщерята на Ваня Щерева написа оправдание в социалните мрежи. В неговия край се казва:

„Да, не трябваше да оставям роклята на земята (б.р.тя не я „остави”, а хвърли!), не съм целяла да бъде жест на неуважение (б.р.може би е целяла да „бъде жест на уважение”?!) и ако мога да върна времето назад – бих я сгънала прилежно.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви