Ангелите и духовните водачи

Ангелите населяват повечето основни религии в Западния свят, но се появяват във всички религии и в духовната литература по целия свят. Ангелите станаха доста популярни през последното десетилетие дори в традиционните религии и църкви.Този интерес послужи за отваряне на хората към идеята, че е възможно съществуване и на други измерения. И те съществуват отвъд нашата земна реалност. Съществото, което често наричаме ангел, понякога може да е тип духовен водач.

Любим човек, който е починал, но все още се грижи за нас, често се нарича ангел. Освен любимите ни хора, други духовни същества, които ни помагат по някакъв начин, също се считат за ангели. И често се наричат така. Думата ангел означава послание, затова всяко духовно същество, което носи послание, на практика е ангел.

За целите на определен човек, може да се разграничат ангелите от другите видове духовни водачи и същества.

Можем да ги определим като отделна форма на живот – с тела от по-лека субстанция. Тя често невидима за нашата по-притъпена чувствителност. Те въплъщават един творчески и любящ високо развит интелект.

Духовен водач е всяко същество с облик на дух, което служи като наш водач и пазител. Често се използва като общ термин за всеки дух, който оказва помощ. Духовните водачи изпълняват множество функции. Затова можем да имаме различни водачи, които ни помагат на различни етапи от нашия живот.

Един духовен водач може да приема разнообразни форми. Може да е любим човек, който е починал, но все още се грижи за нас. Или – да приеме формата на животно-пазител, което носи определени качества и характеристики. Може да се яви в геометрични форми или в сме¬сица от цветове. Когато даден духовен водач се появи във форма или с външен вид, различни от човешкия, трябва да изследваме и разгадаем неговата символика, за да разберем каква роля изпълнява в живота ни.

Водачите често общуват с нас чрез най-силно развитото ни сетиво или чрез сетиво¬то, което ще ни помогне да ги приемем по-лесно. Много рядко съм виждал дядо си в човешки облик; винаги усещам присъствието му по мириса и появата на дим, който свързвах с него през детството си.

Тед Андрюсамерикански писател, учител по езотерични практики и ясновидец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви