Безценната за правото книга „60 години българско правосъдие 1878 – 1941 “ дари на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ проф. Снежана Начева, бивш конституционен съдия, едно от знаковите имена в юридическата общност в България.

Тя разказа историята на изданието и за неговата уникалност. Жестът на проф. Снежана Начева има голяма стойност и поради нейният принос в областта на правото, преподавателската дейност и приносът към юридическата наука.

Емоционалната раздяла със стойностната книга я прави още по-ценна за получателите от Библиотеката.

Това стана в присъствието на дарителят проф. Снежана Начева, Иво Баев – Председател на Постоянна комисия по правни въпроси в Общински съвет Бургас, Диана Саватева – Заместник-кмет Култура и вероизповедания Община Бургас, Димо Гочев – Председател на Съюза на юристите в Бургас и домакинът, който прие дарението, г-жа Яна Кършийска – Директор на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“.
Към ценното дарение беше прибавен още един жест – редки юридически книги подари на библиотеката адвокат Иво Баев.

С ценното дарение на книгата „60 години българско правосъдие 1878 – 1941 “ и книгите подарени от адвокат Иво Баев ще бъде поставено началото на Юридическа сбирка от ценни и редки издания към Музейната част на Библиотеката.

Тя ще бъде придружена с информация за книгите и дарителите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви