Новиат влак

Първият влак с модернизирани германски вагони тръгна тази сутрин от Централна гара – София за Бургас. Композицията е съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Композицията се очаква да пристигне в Бургас в 12:10 часа, като пътуването трябва да продължи 5 часа и 55 минути, , като на практика ще бъде най-бързо движещия се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето. Вагоните разполагат с климатична система и с контакти за зареждане на мобилни устройства.

В обратното направление бързият влак № 3684 от Бургас за София, ще тръгва от гара Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч. Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20 % намаление от редовната цена на билета.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви