Победителят

Състезателите от българския национален отбор по подводен риболов окупираха челните места на първото за сезона състезание от вътрешния календар на Българската федерация.
Турнирът „Стела Марис“, етап от купа „България“, се състоя при отлични метеорологични условия в акваторията на Приморско и Китен.
В него взеха участие 44 състезатели от всички клубове в страната. Победител след 5 часа в морето стана деветкратният абсолютен шампион на България и капитан на националите ни, Валентин Люцканов от СКПР „Черноморец“ – Бургас. Втори се нареди Анастас Бъчваров от отбора домакин „Марлин“, Приморско, а тройката затвори състезателят на СКПР „Несебър“ – Веселин Томов.
И тримата са част от националния отбор на страната, който в края на май, завоюва квота за Световно първенство, класирайки се отлично на Евро-Африканския шампионат в Турция.
Извън тройката, с минимална разлика, остана още един представител на СКПР „Черноморец“ Бургас – Данаил Едрев, който е 4-ти в турнира „Стела Марис“. Най-голямата риба на турнира бе уловена от Мартин Димитров, състезател на софийския „Свети Никола“. Той успя да уцели лаврак с тегло 3820 гр. Следващият старт за родните харпунджии е на 22 юни в акваторията на град Бяла.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви