Меморандум за обучение на студенти

На официална церемония Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Национална художествена академия скрепиха сътрудничеството си. Меморандумът се подписа от ректорите на двете висши учебни заведения – проф. д-р Христо Бозов, дм, и проф. Георги Янков. На събитието присъстваха проф. д-р Севдалина Турманова, зам. ректор по учебната дейност в бургаския държавен университет и проф. Светозар Бенчев, директор на филиала на НХА в Бургас, където се проведе и церемонията.

Двете висши учебни заведения възнамеряват да работят по създаването на съвместни образователни програми и обучения на кадри в Бургас.

В официалния документ е залегнало и това, че се ще работи по съвместни проекти и програми, и ще се популяризира общата дейност в публичното пространство.

Първата обща хибридна специалност, за която се говори е магистърска и ще бъде насочена към завършили бакалавърска степен по живопис, за които ще бъде много полезно задълбоченото изучаване на видовете стъкла.

Работното заглавие на програмата е „Технологии на витража“, като работата на преподавателите от бургаския държавен университет ще е свързана с обучението по получаване на стъкла, запознаването на студентите с това –  какво е глазура, както и как се синтезират керамични бои.

Представителите на двете учебни заведения вярват в това, че образователните политики вървят към това да има колаборация между университетите и е полезно да се споделят различни знания от различни професионални направления.

Преди подписването на меморандума проф. Янков показа на проф. Бозов и проф. Турманова базата, с която филиала на Академията разполага в Бургас. Те разгледаха обособени ателиетата по живопис, по мода и дизайн, и други.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви