Силви Кирилов от „Има такъв народ“ (ИТН), който е най-възрастният народен представител в 50-ото Народно събрание, удари първия парламентарен звънец на 50-ия парламент, с което откри заседанието.

Регистрираха се 237 депутати.

„Живеем в изключително динамично време. Живеем във време разделно. Живеем в сложна социално-политическа ситуация. В обществото липсва доверие в институциите и в политическата система. Има усещане за недостиг и липса на справедливост. Няма единство в обществото. Нещо повече – често противоречията са антагонистични“, бяха първите думи на Силви Кирилов към депутатите.

„Логичният въпрос е – какво трябва да направим. Аз мисля, че всеки един от нас лично или като политическа партия е необходимо да анализира и да осъзнае собствените си пропуски. Да загърби личния си и частно политическия си интерес в името на решаването на най-важните икономически, вътрешно и външополитически предизвикателства. Необходимо е създаването на стабилна, предвидима и устойчива среда за развитие на бизнеса. За спокойно и сигурно ежедневие на българския гражданин, който да усеща справедливост“, каза още Кирилов.

„Българският избирател иска промени, а задача на политиците е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано. Време е да върнем здравия разум“, допълни той.

По Конституция първото заседание на парламента се открива от най-възрастния присъстващ народен представител. Силви Кирилов е на 73 години, избран за народен представител от Бургас. Той беше най-възрастният депутат и в 47-ото Народно събрание и откри първото му заседание на 3 декември 2021 г.

Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС е най-младият народен представител в 50-ия парламент. Той е на 24 години, избран за депутат от Русе. Георги Кръстев беше най-младият депутат и в предишното 49-о Народно събрание.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви