Thinkstock/Getty Images
Thinkstock/Getty Images

Лазерната епилация се счита за най-ефективната процедура за дългосрочно обезкосмяване.

Как лазерът влияе на косата и кожата?

Методът за  лазерна епилация  използва светлинен лъч за отстраняване на космите, който има определена дължина на вълната, определена честота и продължителност на импулсите. Този лъч, в зависимост от вида на лазера, може да се въздейства на различна дълбочина, където лежи космения фоликул.

Меланинът във фоликула се разрушава под въздействието на лазера, както и съдовете, които подхранват косъма, така че той пада известно време след епилацията, а други косми от този фоликул никога няма да пораснат отново. Затова лазерната епилация се нарича трайна епилация.

Лазерът е селективен лъч, който се абсорбира само от пигментираните зони, по-специално космения ствол и фоликула. Светлината се превръща в топлина, унищожавайки фоликула, но без да засяга кожата, разбира се, ако не сте направили слънчеви бани преди процедурата.

Така тъмните косми върху светлата кожа се премахват. Лазерната епилация не е подходяща за тъмна или загоряла кожа, след процедурата могат да останат пигментни петна или изгаряния.

Лазерна епилация цена

Можете да се консултирате със специалист и да се информирате за конкретната цена за лазерна епилация на определена зона от тялото.

Как да премахнете завинаги окосмяването по тялото?

Използвайки лазерна епилация, можете да премахнете космите от тялото за дълъг период от 7 години. Всичко е индивидуално и зависи от характеристиките на вашата коса. Случаите, при които космите активно растат отново след курс на лазерна епилация, са редки.

Това е възможно само при наличие на хормонален дисбаланс, а именно преобладаване на мъжки хормони, ако кожата е дебела и трудна за лазерно проникване или ако зоните са недобре третирани.

Ако сте се подложили на лазерна епилация в професионален салон, при опитен и квалифициран специалист, а също така сте спазили всичките му препоръки преди и след процедурата, тогава космите ви определено ще изчезнат за дълго време, можете да сте сигурни в това. Ще растат само тънки косъмчета, които не се забелязват по тялото.

След консултацията със специалист ще можете да прецените точно дали желаете да обезкосмите чрез лазерна епилация или не. Въпреки че всеки, който вече се е подложил на такава процедура може да ви увери, че лазерната епилация работи безупречно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви