Ремонтът на пътя Бургас – Сарафово поставя под риск туристическия сезон, това смятат от бранша.

Отправено е искане да се спрат незабавно ремонтите заради огромните задръствания на входа на Бургас.

„Когато се взимат управленски решения, трябва да се мисли за имиджа на дестинацията. Трябва да се намират решения, които са в полза на бизнеса и хората, а не да им пречат“, това каза Теодор Пастърмажджиев, член на УС „Съюза на собствениците“ – Слънчев бряг в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Димитър Бакалов от дирекция „Строителство“ в Община Бургас каза, че няма как да бъде отложен ремонта на отсечката. Той посочи, че очакванията са той да приключи преди края на юли месец.

„Имахме желание да започнем ремонтните действия още от май месец, но ни забавиха съгласуванията. Септември месец също е туристически сезон и тогава трябваше да започнем през октомври или ноември, които са дъждовни. Това щеше да увеличи времето за изпълнение. Другата седмица започва полагането на асфалт, което ще приключи за 3-4 дни. След това започва ремонтните дейности на другото платно и нашите планове са преди края на юли месец да приключат ремонтите и на двете отсечки“ , каза той.

От полицията посочиха, че за пътуващите има обиколни трасета.

Тези, които пътуват по АМ „Тракия“ обходен маршрут е през пътен възел Българово – Камено – Братово – кв. Долно Езерово.

За пътуващите от Сарафово към Бургас може да се използва Северния обход, локалното платно към кв. 5-и километър, макар и то да е в спорно състояние.

На място няма и достатъчно указателни табели, които да упътват водачите.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви