Тихомир Янакиев откри сезона

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев откри летния сезон. Той каза, че се очаква около 10% ръст на туристите, като вече градът се посещава от много гости, които говорят на различни езици. Чуват се руски, полски, немски.

 „Все пак ние разчитаме най-вече на българските туристи, които се надяваме да не идват само за уикенда, защото в Созопол има всички предпоставки да си прекарат добре“, каза Янакиев. Информацията от големите хотели е, че ще имат запълняемост през цялото лято и то основно от чужди туристи.

Кметът подчерта, че тази година Созопол ще наблегне на културната програма, с която да привлече повече летовници. За целта за първи път месец септември ще е месец на културата.  Той отбеляза, че и програмата на „Аполония“ тази година е много наситена, защото фестивалът празнува 40-годишнина.

„В Созопол има възможности за развлечения на туристи и извън активния летен сезон, които не се интересуват само от морето и слънцето. Имаме чудесни музеи,  архитектурни и археологически паметници. Нужно е още малко усилие в промотирането им“, каза Тихомир Янакиев.

Според него е наложително да се изработи и приеме и Наредба за дивото къмпингуване, за да се осигури възможност за спокойна почивка и на хората, които го предпочитат. Трябва да има регламент на местата и правила за използването им, допълни кметът.

  „Най-добрата новина за мен ще е ако няма лоши новини за българското Черноморие през лятото“, каза още Тихомир Янакиев.

Той пожела на жителите на общината спокойно и успешно лято и много забавления.

Програмата на празника продължи с концерт на Рафи Бохосян и бенд, в който бургазлията изпя световни хитове на любими изпълнители.

Рафи Бохосян зарадва публиката

Елегантното парти, осигурено от „Elvis“  beach bar и  „Elvis“ kitchen, събра много специални гости, сред които зам.-кметовете Андрей Николов и Тодор Дамянов, председателя на общинския съвет Станимир Андонов, общински съветници, кметове на населени места в общината, командирът на Военноморска база Бургас кап. I ранг Петър Петров, общински служители, общественици.

Най-много се забавляваха децата

На плажа се бяха събрали много жители и гости на Созопол, които се забавляваха благодарение на любезния домакин – концесионера на плажа – Кирил Спасов.

Вечерта завърши с впечатляваща заря, която беше изпълнена от кораб в морето.

Зарята

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви