Полицаят се възстановява

Криминално проявен софиянец си спретна гонка с полицията в Бургас и блъсна автомобил с полицай, съобщиха от ОДМВР. Полицаят е ранен, но без опасност за живота.

Около 02.30 ч. на 15.06.т.г. екип на Пето Районно управление – Бургас се опитва да спре със звуков и светлинен сигнал лек автомобил “Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, движещ се в района до бл. 9 в к-с “Изгрев”.

Водачът на автомобила не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорявайки скоростта си, се опитал да избяга, насочвайки се към блокове 5 и 7. Там преминал през спусната бариера на паркинга, излязъл на ул.Транспортна“ и се насочил в посока гробищния парк.

Автопатрулът последвал автомобила, движейки се по успоредната на „Транспортна“ улица. На кръстовището с ул. „Петко Задгорски“ “Фолксвагенът” блъснал странично полицейски автомобил „Опел Астра“, с бургаска регистрация, управляван от 38- годишен полицейски служител от Пето районно управление – Бургас.

В резултат на пътния инцидент е пострадал полицейският служител и водач на автомобила – взводен командир Иван Панчуков, който с комоцио, е настанен за лечение в УМБАЛ- Бургас.

Водачът на “Фолксваген”-а изоставил автомобила се и се е укрил, но е установено, че това е 24 -годишен криминално проявен софиянец. Издирването му продължава.

За да подкрепи морално и да се осведоми за здравословното състояние на инспектор Иван панчуков, директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов го посети лично в болницата, като му пожела здраве и бързо възстановяване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви