Катастрофа с тротинетка

29-годишен мъж е в кома, а трима други са в болница с наранявания след инциденти с електрически тротинетки, съобщават от полицията.

На 13 юни около 19.35 ч. на кръстовището на улиците „Братя Миладинови“ и „Димитър Юруков“ в Средец, поради загуба на контрол при преминаване през гумен ограничител на скоростта в условията на наклон, самостоятелно катастрофира електрическа тротинетка, управлявана от 29-годишен мъж от Средец, непритежаващ свидетелство за правоуправление. Същият с наранявания по главата, в кома, с опасност за живота, е настанен за лечение в отделение „Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас.

По-рано същия ден – около 16.50 ч., на пътя Карнобат – с. Соколово, поради употреба на алкохол от страна на водача и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 59-годишен мъж от с. Хаджиите, общ. Карнобат. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 2.26 промила. 59-годишният мъж, с фрактура на ключицата и лопатката е настанен за лечение в отделение „Ортопедия“ към болница „Дева Мария“ в кв. „Ветрен“.

Също на 13 юни около 17.32 ч. на бургаската улица „Струга“ до спирка до бл. 57 в к-с „Братя Миладинови“, поради неоставяне на достатъчно странично разстояние настъпва пътени инцидент между електрическа тротинетка, управлявана от 39-годишен бургазлия и 81-годишен велосипедист от Бургас. От сблъсъка и двамата участници в пътния инцидент пострадали. 39-годишният бургазлия е с фрактура на дясната пета,  настанен е за лечение в болница „Сърце и мозък“, а велосипедистът, с разкъсна рана на лявата предмишница е настанен за лечение в болница „Сърце и мозък“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви