Николай Марков
Николай Марков

Лидерът на „Величие” Николай Марков няма да участва в разговорите за кабинет с преговорния екип, излъчен от ГЕРБ-СДС. Това обяви той пред БТА. Категоричното му твърдение е: „Като лидер на партия „Величие“ няма да говоря с преговорния екип“.

Помолен за коментар дали „Величие“, като парламентарно представена партия, би подкрепила правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, Марков каза, че все още не са ясни намеренията на това правителство, какво ще прави, каква програма ще изпълнява.

„Как бих подкрепил правителство, за което нищо не знам“, попита Марков. Той подчерта, че за да вземе информирано решение, трябва да знае какво намерение има това правителство, каква програма ще изпълнява.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка за съставяне на правителство с първия мандат. И излъчи преговорен екип, който да започне разговорите в понеделник. В него участват Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

„С контактьорки няма да говорим. При цялото ми уважение към тази група има си конституционен ред. Господин Борисов, като опитен политик, добре знае“, коментира Николай Марков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви