Тази година категорично се противопоставяме на възможността да провалим летния си стил заради неприятното потене и петната по дрехите. Тъй като ни предстоят повече часове навън, прекарани в разходки с приятели, плажове и социални дейности, е време да помислим как да адаптираме гардероба си към метеорологичните условия.

Най-подходящите тъкани за лятото са лен и памук, а дължините не бива да стигат до глезена. Най-оптималното, на което са съгласни повечето стилисти, е малко под коляното.

Така ще си осигурите прохлада и стил, като в същото време сте спасени от възможността да предложите на света около вас твърде голям поглед върху тялото ви. Разбира се, късите панталони и летните рокли са най-добрият ни приятел в големите жеги, но също така трябва да помислим и за избора на правилно бельо.

Ако търсите начин да съставите най-добрия списък за лятно обличане, подходящ за предстоящите жеги, на правилното място сте.

Как да оцелеем в жегата и да изглеждаме добре

Изберете правилното бельо

Въпреки че е важно да имате предвид тъканта на външните си слоеве, за да избегнете ситуация с прекалено изпотяване, това, което носите отдолу, също е изключително важно.

Всички сме запознати с усещането да носиш неудобен сутиен, който се търка по тялото по най-лошия начин, и някак си успява да влоши ситуацията навън още повече. Затова ви предлагаме да изберете безшевни сутиени, за да поддържате тялото си охладено и дишащо.

Изберете внимателно тъканите

Един от най-лесните начини за ежедневно справяне с жегите е като обръщате внимание на материите, които носите. Памукът и ленът са най-добрият избор за охлаждане, като в същото време ви предпазват от изпотяване.

Опитайте се да избягвате полиестера, ако знаете, че ще бъдете цял ден под жаркото слънце или пък ще сте на важна среща, която ще вдигне температурата на тялото ви мигновено.

Въпреки че е важно да обърнете внимание на състава на тъканта на вашето облекло, цветът е също толкова важен. По-тъмните ще скрият всички потенциални петна, те ще привличат слънцето и може да ви накарат да се почувствате като в скафандър, който ви задушава.

Докато сивите и по-приглушените тонове ще направят изпотяването по-видимо, при тях вероятността за привличане на слънчеви лъчи е по-малка, което минимизира и риска от изпотяване на първо място. Въпреки че както видът плат, така и цветът на дрехите, които избирате, може да изглеждат като дребни детайли, те ще имат голямо значение, когато се стигне до излизане навън в горещ ден.

Изберете дрехи, които са по-свободни

За съжаление, само защото една дреха е посочена като 100% памук или се рекламира като „попиваща влагата“, кройката ще има решаващо значение за това дали ще се изпотите или не. Например 100-процентова памучна къса тениска обикновено ще прилепне по-плътно към тялото и ще се вреже точно под мишниците, задържайки топлината и подчертавайки евентуални петна.

Опитайте да носите силуети, които са по-свободни, като потник вместо тясна тениска или ефирна и свободна блуза вместо впита. Свободните рокли, прохладните панталони с широки крачоли и неприлепналите кройки са вашият най-добър приятел в жегата.

Не пестете от парфюма и дезодоранта

Ако си мислите, че дезодорантът или парфюмът се ограничават само до подмишниците, сте се объркали. Въпреки че нищо не ви спира да сложите дезодорант навсякъде, където се потите допълнително, има и продукти, специално предназначени за тези зони. Говорим за местата под гърдите, на гърба, по врата.

Изберете правилните аксесоари

Дори и да е малко, аксесоарите, които носите, може да допринасят за допълнително изпотяване. Почистете чантата си, за да свалите малко тежест от рамото си, или изберете по-лека версия, която не ви създава допълнителен дискомфорт през целия ден.

Не пренебрегвайте силата на шапката. Тя не само ще ви предпази от слънцето, но ще ви спаси едновременно от ултравиолетовите лъчи и големите количества пот на лицето.

Планирайте тоалетите си предварително

Една от най-лошите ситуации, които могат да влошат дори най-доброто настроение, е избирането на грешно облекло. Облекли сте риза с дълъг ръкав, защото сте помислили, че целият ден ще е облачен, както сутринта, но се оказва, че температурите рязко се покачват.

Тогава започвате да изпитвате неудобство, дискомфорт и горещина, които ви карат да се изнервите и да желаете само да се приберете у дома на хладно.

Предварително проверете прогнозата за времето по часове, за да знаете как да се облечете. Това ще ви помогне да сте сигурни, че няма да сгрешите с дрехите си. Ако сутрините изглеждат хладни, по-добре си вземете лека жилетка или яке, вместо да обличате блуза с дълъг ръкав. По този начин ще можете лесно да свалите връхната дреха, когато навън стане много топло.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви