Нупа Свети Никола

22 отбора от пет държави ще се включат в 15-то издание на турнира за Купата „Свети Никола“ в Бургас, провеждан в подкрепа на децата на починали служители от системата, съобщи главният организатор Павлин Ковачев.

Турнирът е част от календара на Международната полицейска асоциация (ИПА), чийто председател за бургаски регион отново е Павлин Ковачев.

Чуждестранното участие включва два отбора от Румънияи по един от Полша, Словения и Република Северна Македония. Останалите отбори са от Бургаски регион, както и от Видин и СДВР-София.

Тази година финансова помощ ще получат 19 деца.

Отделно от петте чуждестранни отбори, ще пристигнат и делегации от полицейските управления в сръбските гладове Крушевац, Пожаревац и Зайчар, както и от Улцин (Черна гора), Бръчко (Босна и Херцеговина) и Скопие (Република Северна Македония).

22-та участващи отбора са разпределени в шест групи по три отбора и една с четири. Мачовете ще се играят на два терена паралелно на спортен комплекс „Славейков“ в Бургас. Първите срещи започват в 9.00 часа на 14-и юни (петък), като на терен 2 ще играе един от гостуващите отбори – Куманово (Република Северна Македония) срещу състава на Охранителна полиция. Веднага след тях излизат полицаите от Познан (Полша), които ще срещнат състава на ОДМВР Бургас.

Всички двубои в предварителните групи трябва да приключат до края на петъчния ден. Елиминациите – от четвъртфиналите до финала, ще се проведат в събота, 15-и юни. Награждаването е предвидено в 13.15 часа.

Сред официалните гости са : областния управител проф. Мария Нейкова, Кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на ОД на МВР Бургас Емил Павлов, шефът на Служба Жандармерия Стоян Грозданчев, както и легенди на бургаския футбол като Златко Янков, Радостин Кишишев и Георги Чиликов. Ти ще връчат и награди на победителите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви