Лятото дойде
Времето е за плаж

Запомнете 3-те ключови стъпки при справяне със слънчево изгаряне: охлаждане, овлажняване, премахване на възпалението.

Също толкова важно е да положите усилия и да не правите нищо, което може да влоши ситуацията, каза дерматологът Джоди Левин. Според експерта първата стъпка е да охладите тялото си с чиста, влажна кърпа (или дори мокра кърпичка). Ако е възможно, по-добре е да вземете хладен душ. Докато кожата е все още влажна, е време да нанесете овлажнител, който ще ви помогне да запазите максимално влагата.

Няма нужда да пестите от крема – след изгаряне специалистите съветват да нанесете продукта в повече. Д-р Ливайн препоръчва кремове, съдържащи алое вера и краставица, „които са силно хидратиращи, както и охлаждащи и успокояващи кожата.“

Освен това е важно да пиете повече вода – това ще помогне на кожата ви да заздравее.

Експертите съветват да носите широки дрехи, изработени от естествени влакна, за да избегнете гниене и триене, докато кожата ви заздравява. И най-важното, стойте далеч от слънцето до пълното излекуване!

Освен това дерматолозите са съгласни, че не трябва да ексфолирате мъртвата кожа нито с ръце, нито с козметика. Това може да доведе до дразнене, белези и да го направи по-податлив на инфекции.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви