В Районно управление – Поморие е получено съобщение от бургаски таксиметров шофьор за това че е нает от района край болница „Лайф Хоспитал“ от млад мъж, който поискал транспорт до Поморие.

Пристигайки на място клиентът избягал без да заплати дължимата сума.

В резултат на бързите полицейски действия е установено, че това е 24-годишен криминално проявен и осъждан помориец, задържан няколко дни по-рано за кражбата на чантичка за кръста, собственост на 50-годишен софиянец, съдържаща : мобилен телефон IPhone 12, маркови слънчеви очила, лични документи и сумата от 1 190 лева, осъществена от бар, разположен на плажа пред комплекс „Сънсет Ризорт“ в Поморие.

Мъжът направил пълни самопризнания по случая и платил дължимата сума на таксиметровия водач.

Констатирано е, че той е извършители и на още две криминални деяния : кражба на чифт дънки и чорапи, собственост на 35-годишна бургазлийка, осъществена от двора на къща, разположена на ул. „Залесителна“ в ж.к. „Меден Рудник“, както и на кражба на дамски дрехи, слънчеви очила, акумулатор, портфейл с лични документи и банкова карта, собственост на 21-годишна бургазлийка, осъществена от купето на лекия й автомобил „Мазда 6“, с бургаска регистрация, паркиран до плувния басейн в ж.к. „Меден Рудник“.

При извършването на втората кражба помориецът имал съучастник – 27-годишен криминално проявен бургазлия.

Двамата мъже направили пълни самопризнания / вещите от първата кражба, както и част от вещите – предмет на втората кражба са намерени и иззети/.

Работата по случаите продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви