От Facebook страницата на конкурса за красота „Мис България“ стана ясно, че организаторите са взели решение да отнемат короната от последната победителка – Елизабет Кравец.

В социалната медия пише, че Кравец е освободена от титлата си, защото „не изпълнява задълженията си и подронва репутацията на конкурса“.

„За съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като госпожица Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената ѝ титла. В резултат на това, организацията „Мис България“ понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива“, пише в решението.

Титлата взима досегашната първа подгласничка Илияна Борисова.

От своя страна, Елизабет коментира случващото се в своя профил в Instagram с думите: „С организатора на конкурса „Мис България“ не съм говорила от месеци и за мен беше изненада този ход от негова страна, в който публично и без никакво предизвестие реши да публикува поредица от внушения. Винаги съм вярвала, че това е конкурс за красота, а не за обслужване на нечии бизнес интереси.“

Красавицата написа още: „Задълженията ми по договора до момента са изпълнявани от моя страна и ако някой има друга гледна точка или претенции, винаги може да ги отправи към съда, каквато възможност е предвидена в точката за прекратяване на договора. Всички други опции са свързани с взаимно съгласие, каквото аз не съм давала. Предполагам, че зад това действие може да стоят финансови проблеми, наранено его или скрити договорки с партньори на събитието, но те не могат да бъдат прехвърляни на мен. Не е случайно, че в писмото не са посочени никакви аргументи или конкретни факти за този гняв“.

„Аз съм Елизабет Кравец и съм „Мис България“ 2023. До нови срещи“, приключва дългата си публикация хубавицата с български, украински и еврейски корени.

Според някои медии, една от причините за решението на организаторите е връзката на Елизабет с известния пловдивски инфлуенсър и ютюбър Атанас Пелтеков (Hyper Kong) и факта, че тя се снима в реклами на неговата, набираща популярност марка, вместо да поема рекламни и работни ангажименти, наложени ѝ от конкурса.

Младежът, който е спечелил сърцето на актуалната 18-годишна хубавица има над 350 хиляди последователи в социалните мрежи.

Вероятно много хора не знаят, но Елизабет е състезателка по спортни танци. Красавицата е носител на няколко големи отличия. Тя е 12 пъти шампионка на България по спортни танци, седма в Световната ранглиста и втора в Европа.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви