С впечатляващ концерт коалиция ГЕРБ-СДС закри предизборната си кампания в област Бургас. Събитието се проведе в Приморско и в него участваха цялата листа за кандидати за народни представители на коалицията, начело с водачът й Жечо Станков.

На място бяха още кметът на Бургас Димитър Николов, областният председател на ПП ГЕРБ Иван Алексиев, кметовете на Приморско Иван Гайков, Царево Марин Киров, Айтос Васил Едрев, Камено Жельо Вардунски, Малко Търново Илиян Янчев и други.

На музикалната сцена пък овациите обраха Венци Венц и Диана Експрес.

„Тук до мен е перфектният, амбициозен, мотивиран отбор на ПП „ГЕРБ”, който ще спечели парламентарния вот и ще работи за нашия регион. Днес умишлено сме тук, за да закрием кампанията, защото в следващото Народно събрание поехме ангажимент малките населени места да бъдат важни за нашата програма. Транспортната свързаност, общ туристически продукт, интегриране на дейностите в целия Бургаски регион, разбира се, с мощната подкрепа на кметовете на ГЕРБ, които буквално са опасали Черноморието и вътрешността на Бургаска област, съм убеден, че ще направят така, че жизненият стандарт на региона да се подобри и качеството да се повиши“ , каза кметът на Бургас Димитър Николов.

По негови думи от ГЕРБ-СДС са провели една професионална, написана по учебник, предизборна кампания.

През нея кандидатите за депутати са разказали аргументирано и с факти на избирателите какви ангажименти поемат, как ще бъдат изпълнени и какво е било свършено до този момент.

„Нашите опоненти останаха безлични и се разтопиха във времето и пространството. Аз съм говорил много, избори съм печелил много, но за мен е важно тези избори да бъде спечелени от кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС“, каза той.

„Официално сме тук, за да закрием кампанията. Истината обаче е, че това закриване е само символично. Защо е така? Истината е, че добрите политици са 365 дни сред хората. Чуват техните проблеми, получават задачи и ги изпълняват. Уважаеми приятели, ние ще продължим да действаме както досега. Вие ни познавате. Този страхотен отбор, който е зад мен, не се е уморил да скита из цялата област, да чува проблемите на хората и максимално бързо да дава решение. И ще дам пример. Господин Николов, този екип поема ясен ангажимент да продължи и завърши работата по осигуряване на средства за Детската болница в Бургас, за обхода на Бургас. Господин Алексиев, пътят, който толкова дълго време очакваха хората – от Гълъбец до Горица, също е част от нашата програма. С кмета Гайков успяхме само за 3 седмици да се преборим за път, който беше обещаван десетки месеци от други политически сили – от Отманли през Росен до Ясна поляна, да започне пълната му рехабилитация. Тук видях кмета на Малко Търново. 21 улици в Малко Търново. Жельо Вардунски – ВиК инфраструктура в населените места. Кметът на Айтос – улици за проектиране и изграждане над 20 в града. Директорът на Търговската гимназия – нови игрища във всички училища и детски градини. Това са нещата, които хората желаят“, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Жечо Станков.

Той заяви още, че от коалицията познават добре проблемите от най-малкото до най-голямото населено място в областта. От ГЕРБ-СДС поемат ясен ангажимент, че Бургаски регион ще продължава да бъде приоритет на всяко следващо правителство.

„На първо място, ще имаме правителство. На второ място, ще спазим демократичния принцип и ПП „ГЕРБ” в коалиция със СДС ще излъчи премиер. И на трето място, ще отразим вота на хората с тежестта, с която те са гласували в коалиционната си политика. Скъпи приятели, безспорно, за 3 години ходим 6 пъти на избори. Много от хората са объркани, а други са притеснени. Нашата задача е да върнем нормалността в държавата, да приключим с инфлацията, със застоя в индустрията, с развитието на градовете, които бяха поставени под стъклен похлупак и въздухът им буквално свършва, защото нищо не се е случило в градовете. Нашата задача каква е? Да тичаме по кабинетите с папките, които всички кметове са ни дали и да се борим всеки един проект да бъде не къде да е, а в Бургаски регион, където вие желаете да ги направим. Има смисъл! Излезте и гласувайте! Правилната насока за развитието на Бургаския регион знаем каква е, доказали сме я през годините и даваме обещания, само които можем да изпълним. Победа с номер 22 в неделя и бъдете сигурни, че всичко, което сме поели като ангажимент, ще изпълним„, заяви той.

Вторият в листата Любен Дилов сподели от своя страна, че е спокоен от резултата от тези избори, защото във всеки един момент, във всяко село на Бургаския регион, той е срещал подкрепата на хората.

Имаме страхотен отбор от представители на местната власт, с който не знам кой друг регион може да се похвали. Онзи ден академик Денков размятква някакви листчета как имало 200 милиона в Бургас, отредени в неговия кабинет. Аз само припомних, че Асен Василев беше дал ден и половина, за да се внесат проектите. Ние можехме 500 милиона да имаме, защото местната ни власт беше напълно готова и ролята на депутатите от ГЕРБ беше много лесна. Ние имахме зад гърба си изключително професионално подготвени проекти, изчислени, мотивирани, с направени сметки, просто няма кой да ни бие. Подкрепете ни в неделя още веднъж. Да се надяваме, че е последно за следващите 4 години“, каза Дилов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви