Наталия

Наталия Георгиева-поет музикант, певица и текстописец представя „Музика & поезия“ на 7ми юни от 18:00 часа в Дом на писателя гр. Бургас.

Наталия е автор на стихосбирките „Мисъл в пет минути самота“ и „Думи от коприва“ .  Тя пише своите авторски песни и текстове за песни за други артисти. Последният й проект е „Бащина милувка“. Автор е на стихосбирките „Мисъл в пет минути самота“ издадена през 2021 г . от издателство „ Либра Скорп “ и “ Думи от коприва“ издадена през 2023 г. от издателство „Изида“ .

Наталия Георгиева има публикувани произведения в Алманах „Мостове“ 2021г.- Ловеч, младежки литературен вестник „Музи в залива“; литературен Алманах „Музи в залива“ 2024 г; списание за съвременна българска литература „Светофари“ 2024 г. Родена е и израстнала в град Ловеч. Пише както поезия така и проза.

Първи стъпки в музиката прави по време на следването си в гр. Варна под ръководството на Маестро Иван Кръстев  в благатворителен концерт “ Благодаря и предай нататък“ и др . В момента изучава акустична китара и вокална техника в Bird Road Studios. В репертоара й са включени популярни български и чуждестранни песни. Очаквайте кавъри на Михаела Филева, Михаела Маринова и др.

Стиховете на Наталия в първата и поетична книга „ Мисъл в пет минути самота“ са част от духовните й търсения. Те приличат на клокочещ вулкан, който се усмирява единствено в петте минути самота, когато душата е разголена.

Стихосбирката „Думи от коприва“ – издание на издателство „Изида“ е втора по ред за Наталия Георгиева. Редактор е Маргарита Петкова. Стихосбирката „Думи от коприва“ може да се определи по скоро като разходка из творческата същина на твореца – ескизи в тишината, превърнали авторката пред погледите на читателя в „една разсъблечена душа, тиха, гола и добра. Описана само в мълчалива тъга“.

Някои от стихотворенията събрани в „Думи от коприва“ имат свой собствен дух – израз на правото на индивида да бъде свободен в своето съществуване. Именно тази бохемска гледна точка за човека и неговото нестандартно съществуване подчертава индивидуалността на стихосбирката.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви