Стихопейките

Инициативата  „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, ще стартира на 7.06.2024г. / петък/ в 11.00ч. до фонтана в градската градина на Созопол.

След изключителния интерес към обявения от общината конкурс за авторски стихове, вдъхновени от Созопол, в който взеха участие над сто поети от цялата страна, започва и поетапното поставяне на гравираните върху дъбови табелки четиристишия на пейките в града.

Първите табелки с поезия ще монтира лично кметът на общината Тихомир Янакиев.

Останалите стихове ще бъдат поставени от автора на идеята – г-жа Виолета Георгиева, която осъществи безвъзмездно и практическата й реализация – от подбора на дъбовите табелки – парчета от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.

С монтажа ще й помогне и друг  созополчанин – Ончо Ованесов, който също прие присърце идеята Созопол да радва своите жители и гости с артистични и романтични стихопейки.

Със съдействието си за осъществяването на проекта управата на община Созопол за пореден път показа, че е отворена към творчески идеи и различни инициативи и общността може да разчита на пълната й подкрепа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви