Бургас и Пловдив са сред най-евтините европейски градове за покупка на имоти. Сайтът Money Transfers определи най-евтините градове за купуване на имоти на квадратен метър от чужденци.

В класацията доминират източноевропейските градове, включително и два български – Бургас и Пловдив, пише „Труд“.

На първо място е Битоля, Северна Македония. Средна цена за апартамент от 100 кв. метра там е 97 942 долара. Битоля е вторият по големина град в РС Македония.

На второ място по най-високи цени на имотите е Кишинев, Молдова. Там средна цена за апартамент от 100 кв. метра е 138 345 долара. Молдовската столица може да се похвали с редица архитектурни забележителности, като Триумфалната арка. Наричан още „Светата порта“, паметникът е построен през 1840 г. в чест на триумфа на Русия над турската армия.

На трето място е Мостар, Босна и Херцеговина. Средна цена за апартамент от 100 кв. метра там е 138 777 долара. Разположен по поречието на река Неретва, Мостар е една от най-популярните дестинации в Босна и Херцеговина.

На четвърто място е Пловдив. Средна цена за апартамент от 100 кв. метра в града е 142 105 долара.

В краткото описание на Money Transfers пише, че Пловдив е домът на Античния театър на Филипопол, известен като един от най-добре запазените антични театри в света.

На пето място е Бургас със средна цена 147 839 долара за апартамент от 100 кв. метра.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви