Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Джо Байдън издаде заповед за незабавни и значителни ограничения за мигрантите, преминаващи границата между САЩ и Мексико. Това предаде Асошиейтед прес. Това става в момент, когато Белият дом се опитва да спре негативното политическо влияние на имиграцията. Действията му са в светлината на наближаващите президентски избори в Съединените щати през ноември.

Белият дом представи подробно дългоочакваната президентска заповед, подписана от Байдън, която ще забрани на мигрантите да получават убежище, когато американските власти преценят, че южната граница е претоварена. Президентът демократ обмисля едностранни действия от месеци, особено след провала на двупартийното споразумение за сигурността на границите в Конгреса, което повечето републикански законодатели отхвърлиха по нареждане на Доналд Тръмп – вероятният кандидат за президент на Републиканската партия.

Заповедта ще влезе в сила, когато броят на отчетените случаи на входните точки на страната достигне 2500 на ден, според висши служители на администрацията. Това означава, че заповедта на Байдън трябва да влезе в сила незабавно, тъй като тази цифра е по-висока от средните дневни стойности в момента, посочва АП.

Ограниченията ще бъдат в сила, докато броят на случаите на входните точки достигне или спадне под 1500 средно на ден за период от седем дни.

След като заповедта влезе в сила, мигрантите, които пристигат на границата, но не изразяват страх от връщане в родните си страни, ще бъдат незабавно извеждани от САЩ в рамките на няколко дни или дори на няколко часа. На тях ще им бъдат налагани наказания, които може да включват петгодишна забрана за повторно влизане в САЩ, както и потенциално криминално преследване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви