Конкурсът „Мис България“ ще отнеме короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец.

Това съобщиха от организацията официално с пост на решението в своя Фейсбук профил.

В него ръководителят на конкурса Гаел Бонел Санчез посочва, че Елизабет Кравец ще бъде освободена от титлата си, тъй като подронвала имиджа и престижа на „Мис България“. Освен това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си.

„За съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията налагани от дадената й титла. В резултат на това организацията Мис България понесе щети накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива“, се посочва в решението.

Считано от днес Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България“ в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

„След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата, организацията Мис България реши, че тези нарушения подкопават интегритета и репутацията на конкурса и неговата общност. В резултат на това, г-н Гаел Бонел Санчез, ръководител на конкурса, няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца Елизабет Кравец, като това решение влиза в сила незабавно“, пишат от организацията.

От съобщението също така става ясно, че титлата на „Мис България“ ще се поеме от първата подгласничка, Илияна Борисова, ще поеме титлата на „Мис България“.

Оттук насетне тя ще изпълнява отговорностите, свързани с короната.

„Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности. Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина“, пишат от „Мис България“.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви